fbpx

Great Lengths – лидер в удължаването на коса

By 28.09.2017 Статии

Great LengthsКомпанията Great Lengths е основана в Лондон през 1991 г. В следващите двайсет години Great Lengths се разпространява из целия свят, в над 50 страни, като до ден днешен остава световен лидер за удължители на коса.

Концепцяита на Great Lengths произхожда от текстилната индустрия, черпейки вдъхновение от системата за пренасяне на топлина, която обединява платовете на молекулярно ниво. Тази идея се оказа привлекателна за Great Lengths, които започват опити, а по-късно вече прилагат системата към удължители на коса, създавайки и патентовайки метод, който обединява на молекулярно ниво удължителите с естествена коса.

Great Lengths развива бранда си, изваждайки на преден план качеството. Косата се третира със същия изискан метод, както кашмирът, приложена е същата концепция на отстраняване на пигментите, На принципа на осмозата пигментът се извлича от косъма и по този начин се изсветлява  – това е много по-щадящ и неагресивен подход.

Great LengthsНикога преди този метод не е бил използван при обработка на коса и, съчетан с изключителния интегритет на косата от Индия, осигурява надеждно и ненадминато качество на косата до степен тя да издържа на всякакъв лайфстайл, включително химическо третиране, без цветът да избледянва. Цветната здравина е резултат от кашмирения процес, тъй като цветните пигменти намират подходящо място в депигментираната коса, вместо само да покриват избелялата повърхност на косата.

Great Lengths гарантира, че тя отговаря на следните критерии:

  • Всички кичури са дадени доброволно и с пълното съгласие на човека, от когото идват.
  • За косата е заплатена справедлива и удачна цена. Служител на Great Lengths веднага я взема, за да бъде разпределена и подбрана за допълнителна обработка.
  • Great Lengths гарантира първокачествен, контролиран процес на обработка от първата до последната стъпка – от приемането на косата до нейната продажба.

100% от необработената коса идва от Индия.

Европейската коса обикновено е достъпна в твърде малки количества, като доста често е била химически третирана, което я прави негодна за висококачествени удължители. Поради генетично сходство в потеклото косата от Индия най-много съответства на текстурата на европейската коса и по тази причина Great Lengths получава необработена коса само от там.

Този юни компанията спечели за десети пореден път наградата „Изборът на стилиста“ като „Любима компания за удължители на коса“. Постижението е значително, тъй като отразява гласовете на над 80 хиляди стилисти по цял свят.

С цел разнообразяване на стила Great Lengths предлага също така продукти и ефекти за сгъстяване на косата. Натуралният обем е желание на всяка жена, защото това означава самочувствие, излъчване, жизненост. Разнообразието от текстури, което предлага компанията, отговаря на всякакви вкусове, тъй като всяка жена има собствени предпочитания.