fbpx

Перуките на Магама

By 13.02.2013 Статии

Перуката е най-лесният и бърз начин да се видите съблазнителна блондинка с дълга коса или брюнетка с бунтарска къса прическа. Тя не е запазена марка само на музикалните и филмови звезди, които търсят различното и дори скандалното. Една перука може да върне самочувствието на онези от вас, „ощетени“ от природата, но не и от желанието да бъдете красиви и уверени.

[dropcap style=”circle” colored=”true”]В[/dropcap]ъв фризьорския салон има място за всички, които държат на външния си вид. В това число попадат и клиенти с преждевременно окапала коса или загубили косата си вследствие на лъчева или химиотерапия. За тях фризьорът може да направи чудеса, стига да намери правилния език на общуване. Стилистът не е магьосник, но трябва да умее в откровен разговор да разсее страховете и да даде най-добрия съвет на своите клиенти. Поставянето на перука е смело начинание както от финансова, така и от емоционална гледна точка.

Перуки

Преди на прибегнете до тази услуга обаче, трябва да сте добре информирани, за да направите правилен избор. Най-общо казано перуката се състои от мрежа с вплетена в нея изкуствена или естествена коса, която покрива 100% главата. За изработването й се използва както човешка коса, така и синтетична, като и двете имат своите предимства и недостатъци.

Естествена перука
Плюсове

 • Изглежда по-реалистично;
 • Има по-дълъг живот;
 • Може да бъде стилизирана, боядисвана, къдрена;
 • Издържа на топлината на сешоара, уредите за къдрене и изправяне на косата.

Минуси

 • Реагира на климатични промени – може да се накъдри или изправи от влагата;
 • След измиване с шампоан косата трябва задължително да се оформи;
 • Цветът постепенно избледнява заради окисляването на косата при излагане на слънце;
 • Косъмът може да се нацепи или начупи, ако не се третира правилно, сресва се грубо, тупира се или се излага на силна топлина.

Синтетична перука
Плюсове

 • Качеството й се подобрява непрекъснато. Когато е направена от модакрилни влакна, тя е изключително здрава и издръжлива. Друг синтетик като канекалона пък силно наподобява лъскавината и мекотата на човешката коса;
 • Финансово изгодна е. Изглежда все по-реалистична, при това на достъпна цена. Стилът и текстурата наподобяват естествената коса. Лесно се поддържа в домашни условия. Не се променя нито при измиване с шампоан и студена вода, нито при излагане на влага;
 • На пазара се предлага във всякакви цветове;
 • Цветът не избледнява дори при продължително слънчево влияние.

Минуси

 • Не издържа на силна топлина – къдрене с маша или горещи ролки, сушене със сешоар;
 • Не се препоръчва боядисване, защото трудно се постига естествен цвят;
 • Понякога е толкова лъскава, че няма много общо с човешката коса. Разбира се, тук цената и качеството играят решаваща роля.

Типове перуки

Перуките с кепе представляват еластична мрежеста основа, към която е захваната косата. Срещат се в различни размери и се нуждаят от специфично прикрепване, за да паснат както трябва. Често се плетат на ръка, затова са по-гъвкави и лесни за оформяне на прическа. Предният им ръб е подсилен с фина жица за плътно прилягане към слепоочията. Страничните и задните ръбове са еластични. Този тип перука се препоръчва на клиенти с изключително тънка коса или страдащи от плешивост, защото не прозират.

Перуките без кепе се правят на машина. Косата се втъкава в ивици, които от своя страна са зашити за еластични ивици в циркулярна форма. Целта е да пасват идеално на главата, да бъдат леки и удобни за носене. Те са готови за поставяне на момента, по-евтини са и по-популярни. Пропускат въздух, като позволяват на скалпа на диша и го предпазват от неприятно изпотяване. Недостатък е, че са шити в определена посока и стилизирането им е ограничено.

Разгледайте нашата галерия с перуки или се обадете за лична консултация на тел. 029501520 или 0888451000

Privacy Preference Center

Necessary

Advertising

Analytics

Other