fbpx

СПА за коса

By 20.03.2013 август 26th, 2018 Статии

Особено популярно напоследък, названието СПА ни посреща навсякъде – всеки луксозен хотел има СПА център, козметичните салони задължително предлагат СПА процедури, съществуват дори понятия като СПА педикюр, СПА меню и СПА етикет. Дори мъжете вече се възползват от тях.

Естествено, когато говорим за СПА, не остава пренебрегната и една от най-важните части за здравето и красотата на човека – косата. Вятърът, замърсеният въздух и праха са пагубни за нея. Те отнемат от обема и гъстотата й. Високите нива на стрес и замърсяване имат разрушителен ефект върху косите, които стават прашни, бързо се замърсяват и омазняват. Появява се и пърхот.

СПА за косаСПА за коса е последната мода в разкрасителните процедури. Чрез нея ще подобрите състоянието на скалпа и косите си. Със сигурност след процедурите ще се чувствате по-млади и жизнени. Благодарение на тях намалявате стреса и правите косите си по-силни срещу неблагоприятните външни влияния. Освен това масажите на скалпа подобряват метаболитната активност на клетките и циркулацията на кръв – благотворен ефект върху корените на косата, който води до подсилен растеж на косата. СПА процедурите ще ви помогнат да се разделите със сухата и заплетена коса. В допълнение косите ви ще получат естествен блясък и плътна текстура. В резултат вие подобрявате цялостното си излъчване и самочувствие.

Много важен елемент за СПА процедурите са специалните естeствени козметични продукти – СПА продуктите. Пазарът им се разраства усилено в последните няколко години. Търсенето на благоденствие от природата е продиктувано от различни причинители на стрес, които намаляват имунната защита на организма. Забързаният начин на живот и замърсяването на околната среда са основни фактори.

Лечението чрез термална вода е гаранция за здрав дук в здраво тяло. Неслучайно термалните продукти са позиционирани на първо място сред всички природни продукти. Те действат не само изключително ефикасно, но и създават уникална атмосфера в салона, превръщайки стилиста в истински професионалист, предлагащ на своите клиенти уникална услуга. Минералната вода е богата на бикарбонати и калций, които действат изцяло реминерализиращо на косата. Сярата и магнезият, съдържащи се в тези продукти, действат почистващо, което е полезно за оптималното равновесие на скалпа. Термалните олигоелементи спомагат за поддържане оптималната хидратация и стимулират естествените способности на косата за борба с увреждащото действие на компоненти от околната среда. Формулите на тези елементи са изцяло лишени от минерално олио, парабени, парафин и оцветители.

Естествените съставки, съдържащи се в тези продукти, са: етерично масло от мента

  • има освежаващ и ароматен ефект; глина
  • действа почистващо и реминерализиращо; зехтин
  • действа подхранващо; екстракт от планктон
  • стимулира кръвообрaщението и енергизира скалпа; ленен екстракт
  • придава блясък.

СПА продуктите за коса превръщат салона в специализиран за термални хидротерапии, тъй като това е едно иновативно предложение, което привлича широка гама клиенти. Този тип продукти са предназначени както за мъже, така и за жени, т.е. за всички, които имат проблеми със скалпа и желаят да укрепят косата си.

Термалната хидротерапия има няколко важни предимства:

  • създава красота отвътре и отвън;
  • създава добро усещане и премахва лошите мисли;
  • придава хидратация, енергия и блясък на косата;
  • редуването на студени и топли фази намалява стреса на скалпа, като стимулира кръвообрaщението и укрепва фибрите на косъма.

Работата със СПА продукти в салона го превръща в специaлизиран уелнес салон за хидротерапии. Неслучайно този вид услуги са предпочитани от една от всеки две жени и от един от всеки трима мъже. Спа процедурите дават отговор на желанието за грижа и предпазване на косата, като в същото време доставят приятно чувство и наслада.

източник: coiffure-beauty.com