fbpx

Не суета, а стил

By 18.02.2013 Статии

Мъжете, които посещават фризьорския салон веднъж годишно, са рядкост в днешно време. Сега поддържането на стилна коса е част от ежедневната рутина. Какви са правилата за стилизиране на косата, които трябва да се знаят от всички мъже, според експертите?

Позволените и непозволените действия

Не суета, а стил[dropcap style=”circle” colored=”true”]С[/dropcap]тилизирането не е само за жените. Вече и мъжете обръщат повече внимание на косата си, вместо просто да я подсушат с кърпа. Подстригването, прическата и цветът са важни. Редовното посещение при фризьора е част от рутинната грижа за визията. Днес мъжете разполагат с почти неограничени ресурси. Независимо дали косата ви е дълга или къса, всичко, което ви харесва и ви отива, е подходящо. Можете да заложите на класическа или по-небрежна визия, на по-дълъг бретон или силно филирана коса. Но внимавайте! Трябва да се появите с избраната прическа и на работа. Косите, сплетени на раста, гребените, татуировките върху косата, кичетата са белег за вкус или липса на такъв, според конкретния случай.

Полезните инструменти при стилизиране

Освен сешоара и гребена, инструментите за стилизиране на мъжката коса трябва да включват и четка за коса. Инвестирайте в модел с естествен косъм или в масажна четка със заоблени гумени или дървени върхове. Полезна за мъжете може да е и пресата за изправяне. Купете си такава с добро качество, така че топлината да не увреди косата и скалпа ви. Между другото, буйните косми на веждите трябва да се оформят с помощта на пинцети, които редовно дезинфекцирате. Малко количество вакса или гел ще ги поддържат близо до кожата.

Правилните продукти за оформяне на косата

Късата коса се стилизира най-добре с помощта на гел. Той й придава достатъчно фиксация. Много е важно да използвате правилното количество гел. Щръкналите перчеми и бетонираната коса отдавна не са на мода;

Ваксата или брилянтинът са правилният избор, ако искате косата ви да пада меко. Продуктите трябва да имат и приятен аромат;

Гелът не е подходящ за дългата коса, защото я прави твърда и трудна за оформяне;

Ваксата за коса или стилизиращият крем помагат за създаване на естествена прическа. Трябва да ползвате лака за коса с известно внимание, ако като вече сте нанесли гел или вакса. Лакът за коса осигурява фиксация, но също така може да направи косата ви да изглежда мазна и раздърпана.

Стилизиране на космите по лицето

Не суета, а стил

Мненията за брадите са разделени. Като общо правило можете да оставите брадата си да расте само ако имате достатъчно окосмяване по лицето. Редките бради са твърде непривлекателни. Тридневната брада може да е секси, но това не важи за гъстите пухкави мустаци. Катинарчетата и плътните бради продължават да са популярни. Но не трябва да забравяте да се грижите за окосмяването по лицето. Необходимо е да се измивате поне през ден. Не всички косми растат с една и съща скорост и затова трябва да подстригвате редовно брадата си. Буйните неоформени бради не са за предпочитане. Специалните тримери (машинки за подстригване) за брада могат да бъдат полезни инструменти. Същите средства са пригодени и за подстригване на бакенбардите. Буйните дълги бакенбарди стоят добре на много малко хора. Повечето мъже изглеждат по-елегантни с добре подрязани бакенбарди, които съответстват на прическата и брадата им.

Нежеланото окосмяване по тялото

Окосмяването на тялото е полезно, но не е красиво. Видимите косми от носа и ушите бързо ви придават неподдържан вид. Достатъчно е само да ги премахнете. Тримерите за нос и уши отстраняват нежеланите косми, без да причиняват болка. Специалните тримери за космите в носа със заоблени краища само подстригват косъма близо до корена, без да го премахват напълно. По този начин остават непокътнати важните защитни функции на косъма. При никакви обстоятелства не трябва да използвате депилатоари в носа и ушите. Тези кремове са много полезни за окосмяването на краката, гърдите и гърба. В носа и ушите обаче те ще раздразнят чувствителната лигавица.