Асоциация за превенция на рака „Промени живота си сега!“

Асоциацията работи целогодишно за каузата, като всеки има възможност да помогне с каквото може, набиране на средства за лечение, повишаване на здравната култура и информираност на населението, както и популяризиране провеждането на редовни профилактични прегледи.Подкрепа оказват и лекари в различни области, онколози, гинеколози, мамолози, специалисти вътрешни болести, дерматолози и др.

Благотворителна каузаАко някой е решил да се раздели с дългата си коса през горещите летни дни, е добре да знае, че тя може да се използва за една благородна кауза. Асоциация за превенция на рака „Промени живота си сега“ приема дарения във вид на коса, от която безплатно изработва перуки и ги подарява на онкоболни, които не могат да си позволят да си ги купят. Всеки, който иска може да подкрепи каузата на асоциацията, като дари поне 100 гр. коса, но с дължина на косъма поне 30 см. Косата трябва да се изпрати на адрес: гр. София, ул. „Хан Аспарух“ 7, салон „Магама“. Всеки, който дари коса, има пряк контакт с болния човек, за когото се изработва перука от нея.

За изработването на една перука са необходими около две седмици, а хубавите перуки от естествена коса са скъпи. Цената им варира между 500 и 1 000 лв. и не всеки, който действително се нуждае от перука, може да си позволи да я има. Асоциация „Промени живота си сега!“ работи целогодишно в подкрепа на болните от рак в неравностойно положение. Неотдавна във Военния клуб се проведе благотворителен концерт в помощ на хора с онкологични заболявания, организиран от асоциацията и с подкрепата на Министерство на отбраната и Столична община. Тогава на сцената Нели Топалова и 19-годишната Радослава доброволно се лишиха от косите си в знак на подкрепа към всички хора с онкологични заболявания, които остават без коса вследствие на химиотерапия.

Харесайте нашата страница във Facebook и поканете и вашите приятели да се включат и посетете страницата на Асоциацията за превенция на рака „Промени живота си сега“