fbpx

За дишаща кожа

By 12.03.2018 юни 29th, 2018 Статии

След красивия грим винаги идва време за един качествен продукт за почистване на грим

дишаща кожаВсяка жена знае, че едно от нещата, които трябва задължително да направи преди да си легне, е да махне грима от лицето си. В противен случай, ефектът на сутринта няма да е много приятен. Премахването на грима е важно, особено за дамите с много чувствителна и склонна към поява на акне кожа. Неслучайно едно от златните правила за красиво лице е: „Поддържайте кожата на лицето си чиста”!

Правилното разгримиране и поставянето на нощен крем след това са фактори, от които зависи как ще изглежда кожата ви на сутринта. Най-важното правило, което никога не трябва да забравяте, е да премахвате грима с чисти ръце. Тъй като точно там се събират най-много микроби, ако искате да избегнете допълнително замърсяване, минете първо през банята.

Когато избирате дегриматор, съобразете се с типа на вашата кожа. В козметичните магазини, аптеките и салоните за красота може да намерите разнообразие от продукти, предназначени за точно определена кожа. Отнасяйте се с внимание към вашето лице. Отстранете грима с нежни движения, без да натискате и бързате. И винаги използвайте мек памук, тампон или кърпа.

И след като успяхме да ви убедим, че вечер кожата се нуждае от дишане и специални грижи, сега ще ви запознаем с най-използваните дегриматори.

КОЗМЕТИЧНО МЛЯКО

Това е едно добре познато средство, което си остава класика за премахване на грима. Този продукт също почиства много ефективно кожата от прах, мръсотия, крем, грим, себум. Козметичното мляко се нанася на мек памук и с нежни движения се почистват очите и цялото лице. След използването му кожата става по-сияйна, гладка, мека и чиста. Има два основни вида мляко за лице: за почистване и овлажняване на кожата и за сваляне на грим, дори и водоустойчив. Когато избирате козметично мляко, трябва да се съобразите с типа кожа (суха, мазна, смесена или склонна към акне). Все пак трябва да внимавате с използването му, тъй като освен че почиства кожата ви, то може и да я дехидратира, ако се прилага твърде често. Това е така, защото кожата на лицето не е в състояние да възстановява бързо своята защита. Така че внимавайте с дегриматора особено ако кожата ви е суха. Ако тя е по-мазна, може да използвате почистващо мляко и в началото, и в края на деня.

МИЦЕЛАРНА ВОДА

Вече все повече жени предпочитат този продукт, тъй като той позволява много лесно премахване на грима и освен това подхранва кожата. След използването му кожата става по-чиста, мека и сияйна. Името на този продукт идва от съдържащите се в него малки частици – мицели. При контакт с кожата тези частици имат способността да се отварят и да премахват всички замърсявания, както и излишната мазнина по кожата. Едно от предимствата на мицеларната вода е пълното и качествено почистване на кожата на лицето в дълбочина, без да е необходимо измиване с вода след употребата є. Този продукт се предпочита от дамите и заради това, че не съдържа алкохол и при използването му няма почти никакъв риск от алергични реакции. 

бадемово мляко

При използването на мицеларна вода се запазва балансът в хидролипидния слой на кожата и тя остава чиста и хидратирана. На пазара се предлагат продукти, създадени специално за определен тип кожа, както и такива, които се борят с нежеланите кожни недостатъци и акне.

БАДЕМОВО МЛЯКО

Това е вид козметично мляко, което с лекота премахва мръсотията и грима от лицето, докато подхранва кожата. Извлича се от бадемовите ядки, но за разлика от другите видове мляко не съдържа лактоза. Подходящо е за всякакъв тип кожа.

ДЕГРИМИРАЩИ ПРОДУКТИ ЗА ОЧИ

кокосово мляко

Това са продукти, създадени специално за премахване на грима и мръсотията от очите и зоната около очите, като могат да почистят дори и водоустойчив грим. Обикновено това са лосиони или кремчета със специални съставки, които не дразнят очите. Справят се с почистването на тежък вечерен грим за секунди, без да оставят кожата зачервена и протъркана. 

Действат срещу отпускането на клепачите, дълбоко почистват и изглаждат кожата. Това е идеалният продукт, който ще ви гарантира приятен и спокоен сън.

КОКОСОВО МЛЯКО

Много жени предпочитат точно този вид козметично мляко за премахване на грима, тъй като то има противовъзпалително, антигъбично и антибак­териално действие и е страхотно средство за борба с кожните проблеми. Този продукт също е подходящ за всякакъв тип кожа. След нанасянето му не е необходимо да използвате нощен крем, тъй като то притежава свойствата да защитава кожата, докато спите.

ЗЕХТИН

зехтин грим кожаНякои от вас може би са чували, че могат да почистят лицето си и с домашни средства, сред които е зехтинът. Той е уникален продукт, тъй като подхранва кожата и възвръща нейния блясък за кратко време. Но бъдете внимателни при използването му, поради силното омазняване, което предизвиква. Ако страдате от акне, по-добре изберете други продукти за премахване на грима, като козметично мляко или мицеларна вода.