fbpx

Грижа за косата – съвети за есента и зимата

By 12.10.2016 Статии

Зимата взема своите жертви с летяща коса, сух скалп и проблеми с оформянето, предизвикани от носенето на шапки, сухия или студен въздух. През зимните месеци, косата се нуждае от много нежна грижа. Използвайте нашите съвети, за да се избегне изтощаването на косата в студените сезони.

грижа за косатаМоже би се чудите защо косата е суха и невероятно неуправляема при по-ниски температури. През зимните месеци косата има тенденция да губи своята копринена мектота  и изобщо не се подава на стилизиране.

Виновниците са ниското съдържанието на влага в хладения въздух отвън и затопления  въздух  вътре. Ако носите шапка, за да ви е топло, материалът от шапката ще се търка срещу влакната на косата и в процеса ще създаде статично електричество. В резултат на това косата ще се наелектризира и ще е трудна за оформяне. Използвайте нашите прости стратегии за грижа за косата, за да контролирате зимната прическа.

Правилната грижа за косата през есента и зимата:

  • ПРОБЛЕМ: Топлината и триенето пречат на естествената структура на косъма. Това вреди на кутикулите на косата, което от своя страна води до чуплива и изтощена коса.

Решение: Богатите на маслени екстракти маски предотвратяват вредите и изтощената коса е по-гладка.

Грижа за косата

Просто добавете няколко капки масло за косата в  шампоан или разнесете маслото през краищата на още влажната коса. Това ще запази косата еластична и блестяща.

  • ПРОБЛЕМ: Наелектризираната косата е може би най-досадната част от зимния период. Тя се причинява от нагретия въздух в затворените помещения и контакта на косата с влакна като плат, материи на шапки, ленти за глава и дрехи. Движението на тези влакна срещу косата произвежда статично електричество, което кара косата да лети навсякъде.

Решението: Има стилизиращи продукти, които помагат за предотвратяване на наелекризирането на косата. Сред тях са пяна за коса, вакса за коса, кристали и различни масла.

  • ПРОБЛЕМ: Липсата на влага също води до сухота на скалпа. Скалпът произвежда по-малко себум, което може да доведе до пърхот, а  сърбеж на скалпа може да бъде доста дразнещ.

Решението: Използвайте шампоан против пърхот. Той е с перфектна формула и ще позволи на скалпа да набави необходимото количество себум.

  • ПРОБЛЕМ: Малко хора излизат навън без шапка в  студените зимни дни. Това предпазва ушите и главата, но не се отразява добре на прическата. Шапките натискат косата към скалпа, понякога глвата се изпотява и от създадените условия обема се губи.

Решението: Използвайте спрей за обем. Изсушете косата си, докато сте надолу с главата. Носете спрея с вас, за да освежите прическата след като свалите шапката.